Skip to main content

Söderberg & Partners Benefits

10 Tips på populära friskvårdsaktiviteter (2024)

S&P Benefits

10 Tips på populära friskvårdsaktiviteter (2024)

10 Tips på populära friskvårdsaktiviteter (2024)

Vi lever i en alltmer digital värld där stress och stillasittande blivit allt vanligare. Därför är det viktigare än någonsin att prioritera hälsa och välmående. Och regelbunden fysisk aktivitet är en av de mest effektiva sätten att lägga en god grund för en hållbar sund livsstil.

I den här artikeln presenterar vi tio populära friskvårdsaktiviteter som kan ge dig både fysiska och psykiska hälsofördelar. Det handlar om allt ifrån lugna yogapass, till adrenalinfyllda hinderbanor och styrketräning, till dans och vandring. Häng med när vi utforskar några av de mest populära aktiviteterna och upptäck vilken som passar dig bäst!

1.

Löpning:

1.

Löpning:

Löpning är en av de mest tillgängliga och populära friskvårdsaktiviteterna. Dessutom krävs det minimalt med utrustning. Det är bara att ta på sig ett par bra löparskor och hitta lite öppen yta, så är man igång. Och löpning kan utföras enskilt för reflektion eller en stund för lite eftertänksamhet, eller tillsammans med vänner. Löpning är en träningsform som uppskattas av många. Och det är inte enbart fysiska hälsofördelar som löpning för med sig, utan också en förbättring av den mentala hälsan då löpning har visat sig minska både stress då den som så många andra träningsformer frigör endorfiner.

2.

Yoga:

2.

Yoga:

Yoga är en annan effektiv träning, eller praxis, som kombinerar fysiska övningar, meditation och andningstekniker för att stärka både fysisk och mental hälsa. Det finns en rad olika typer av Yoga-stilar som inkluderar allt ifrån lugna och meditativa övningar till mer fysiskt krävande övningar. Och fördelarna med Yoga är många. Du får ökad flexibilitet, balans och styrka, samtidigt som du blir mer avslappnad och stressnivåerna reduceras. Det är också en aktivitet som kan utföras inte bara på en Yogaklass i lokal, utan även enkelt i hemmet.

3.

Simning:

3.

Simning:

Simning är en skonsam träningsaktivitet som tränar hela kroppen. Den är skonsam mot lederna och kan utföras som en mer lugn motionsaktivitet eller som högintensiv träning. Simning förbättrar konditionen och den generella kroppsliga styrkan, samtidigt som simning innebär en samverkan mellan kroppens olika muskler då hela kroppen arbetar synkroniserat. Det finns också olika typer av simklasser och utbildningar där du kan lära dig olika simstilar eller förbättra din teknik.

4.

Cykling:

4.

Cykling:

Cykling är en aktivitet som blivit mer och mer populär. Inte nog med att cykeln används som transportmedel, särskilt nu när elcyklar blivit populära, utan den är också utmärkt för konditionsträning. Att cykla är skonsamt för lederna och erbjuder kardiovaskulär träning. Dessutom kan man cykla på landsvägar, mountainbike-stigar eller inomhus på en spinningcykel. Ett toppen träningsredskap helt enkelt.

5.

Styrketräning:

5.

Styrketräning:

Vissa är så kallade ”gymråttor” och älskar att vara på gymmet, medan andra tycker det är den tråkigaste aktiviteten som finns. Oavsett din personliga preferens så är fördelarna med styrketräning många. Det ökar din muskelstyrka, stärker upp leder, ökar muskelmassan (som i sin tur bränner fett) och sänker dina stressnivåer. Det är också en bra aktivitet för ökad benstyrka, stärkt metabolism och minskar risken för benskörhet.

6.

Vandring:

6.

Vandring:

Vandring är en fantastisk aktivitet där du kan utforska naturen, njuta av frisk luft och vackra landskap. Det kan handla om en lugn promenad längs en naturskön stig, eller en mer krävande vandring uppför ett berg. Idag finns det en uppsjö av spår och leder som går att hitta på kommunernas hemsida. Dessutom kan vandring utföras när som helst och var som helt.

7.

Gruppträningsklasser:

7.

Gruppträningsklasser:

Det är roligare att träna tillsammans! Och det är det många som håller med om. Därför är det inte konstigt att gruppträningsklasser som Zumba, kickboxning eller HIIT (högintensiv intervallträning) blivit allt mer populärt. Gruppträning är utför att det är roligt också ett utmärkt sätt att träffa andra att träna tillsammans med, samtidigt som man utmanar sig själv under handledning av en instruktör. Det kan ofta öka motivationen och ge lite mer ”pepp” så att kvaliteten på träningen ökar när man tränar tillsammans med andra.

8.

Pilates:

8.

Pilates:

Pilates har varit populärt i många år och fortsätter att vara det. Det är en träningsform som fokuserar på att stärka kroppens ”core” samtidigt som det förbättrar kroppens stabilitet och flexibilitet. Pilatesträning utförs oftast på en matta eller med särskilda träningsmaskiner. Pilates förbättrar hållningen, ger kroppskontroll och ”tonar” dina muskler snyggt.

9.

Dans:

9.

Dans:

Dans är inte bara en rolig och kreativ aktivitet, utan också en utmärkt träning för bättre kondition, koordination och kroppsstyrka. Och det finns en mängd olika dansstilar att välja mellan, med allt ifrån salsa, reggae och pardans till balett eller hip-hop. Så med allra största sannolikhet kommer du kunna hitta en dansstil som passar just dig.

10.

Utmaningslopp och evenemang:

10.

Utmaningslopp och evenemang:

Att delta i utmaningslopp och evenemang som består av hinderbanor, löpartävlingar eller cykellopp ger extra motivation att träna och härliga mål att sträva efter. Det är en fantastisk känsla att slutföra ett lopp, samtidigt som det håller träningen rolig och varierad. Dessutom ger den här typen av träning en tydlig riktning och kan hjälpa till att öka träningsmotivationen.

Träning ska vara roligt

Först och främst ska du hitta en träningsform som du trivs med och som du tycker är rolig att utföra. Sen ska den såklart passa in i din livsstil så att det går att få till en kontinuitet i träningen. För regelbunden fysisk aktivitet är ett utmärkt sätt för att skapa god hälsa och välbefinnande på lång sikt.

För att göra det ännu enklare att komma i gång och fortsätta med din friskvårdsresa så kan en förmånsportal vara till stor hjälp. Med Benefits förmånsportal får du tillgång till ett brett utbud av friskvårdstjänster och förmåner som stödjer din friskvårdsresa. Och det kan inkludera allt ifrån rabatter på gymmedlemskap och gruppträningsklasser till hälsosamma kurser och vägledning för att skapa en balanserad livsstil. Med hjälp av en väl utvecklad förmånsportal kan du enkelt hitta motivation, inspiration och stöd för att hålla dig på rätt spår mot dina hälsomål.

Så varför inte ta det första steget mot en friskare och mer balanserad livsstil redan idag? Utforska möjligheterna med Benefits och låt oss vara din partner på vägen mot en hälsosammare framtid!

Boka demoKontakta oss

Vanliga frågor

Här har vi samlat de vanligaste frågorna vi brukar få på Benefits.
Gå till

Boka demo

Boka en demo så förklarar vi hur ni kan använda Benefits i er verksamhet.
Gå till

Senaste nytt

april 30, 2024 in Guider

Därför ska du upprätta en förmånsstrategi under 2024

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 Därför ska du upprätta en förmånsstrategi under 2024 I dagens allt mer digitala och konkurrensutsatta arbetsmarknad strävar företag efter att locka till sig och behålla de bästa talangerna. En…
Läs mer
april 25, 2024 in Guider

10 Tips på populära friskvårdsaktiviteter (2024)

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 10 Tips på populära friskvårdsaktiviteter (2024) Vi lever i en alltmer digital värld där stress och stillasittande blivit allt vanligare. Därför är det viktigare än någonsin att prioritera hälsa…
Läs mer
april 9, 2024 in Guider

Så kan du öka medarbetarhälsan på jobbet (2024)

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 Så kan du öka medarbetarhälsan på jobbet (2024) Att stödja medarbetarhälsan på arbetsplatsen är en investering som ger många fördelar för både medarbetare och organisationen som helhet. För det…
Läs mer

ER HÄLSOSTRATEGISKA PARTNER

Mycket mer än
en förmånsportal.

Vi hjälper dig som arbetsgivare att skapa en hållbar arbetsplats med medarbetare som mår bra och trivs. God hälsa lönar sig och stärker ert arbetsgivarvarumärke!

Boka demo