Skip to main content

Benefits

Så ska du tänka när du väljer friskvårdsportal 2024

Benefits

Så ska du tänka när du väljer friskvårdsportal 2024

Så ska du tänka när du väljer friskvårdsportal 2023

En effektiv friskvårdsportal gör er till en attraktivare arbetsgivare – men för att det ska fungera effektivt är det viktigt att friskvårdsportalen uppfyller de krav som ni ställer. Men det är så mycket mer som är viktigt än bara utbudet när det kommer till att välja rätt friskvårdsportal. Målet med en friskvårdsportal är alltjämt detsamma: att öka hälsan hos medarbetare genom att öka förmånerna, samtidigt som administrationen minskar. Häng med i vår guide så hjälper vi till med hur du ska tänka när du väljer friskvårdsportal 2023!

Så ska du tänka när du väljer friskvårdsportal

Varför friskvårdsportal?

Genom att välja en engagerande och inspirerande friskvårdsportal motiveras era medarbetare till en aktivare och sundare livsstil. Och vi vet alla att välmående och nöjda medarbetare är engagerade medarbetare, så att erbjuda en friskvårdsportal är en hälsostrategisk lösning för många företag.

När ni erbjuder era medarbetare friskvårdsportal kan ni dra följande fördelar:

  • Bli en attraktivare arbetsgivare genom att erbjuda era medarbetare uppskattade förmåner
  • Minska administrationen kring friskvårdsförmåner
  • Synliggörande av värdet av all ersättning

Utbud

Vi börjar med det mest självklara när det kommer till användandet av en friskvårdsportal, nämligen utbudet. Och en av de absolut främsta fördelarna med en friskvårdsportal är alla de färdigförhandlade förmåner som finns. Från det klassiska gymkortet och grupp-pass, till mindfulness, yoga och massage – alla populära bland medarbetare i alla livets skeden och åldrar.

Sedan några år tillbaka finns det därtill så mycket mer som ingår under rubriken skattefria friskvårdsförmåner. Vad sägs om padel, golf, segling, paintball, motorcross eller sportfiske? Eller varför inte självförsvar, eller någon hundsport som agility? Möjligheterna är (nästintill) oändliga. Och en effektiv friskvårdsportal har till uppgift att hjälpa till när det kommer till att erbjuda friskvårdsförmåner, oavsett vilken form av aktivitet det handlar om.

PS: En effektiv friskvårdsportal erbjuder riktigt bra personalrabatter och spännande erbjudanden!

Tillgänglighet

När det kommer till tillgänglighet är det egentligen rätt enkelt: en friskvårdsportal ska kunna nås från olika enheter, användas på olika plattformar, och vara tillgängliga för medarbetare dygnet runt, alla dagar i veckan.

App eller webbläsare? Vissa friskvårdsportaler har en egen app som användaren behöver ladda ned för att komma åt friskvårdsportalen. Detta innebär både för- och nackdelar. Är du en person som använder dig av många olika plattformar (dator på jobbet, jobbmobil, privat mobil och kanske en laptop eller också iPad) kan det vara jobbigt att behöva ladda ner appen flera gånger om. Då är en friskvårdsportal som du kan komma åt direkt via webbläsaren en smidigare lösning. De bästa friskvårdsportalerna erbjuder både webbläsare och app.

Om det rör sig om en friskvårdsportal som enbart är tillgänglig via webbläsare är det avgörande att den är designad för att vara tillgänglig från olika enheter. Att försöka navigera på en webbsida som är utformad för en datorskärm på en liten mobilskärm kan vara både frustrerande och tidskrävande. Huvudsyftet med en friskvårdsportal är ju att den ska vara användarvänlig, så det är viktigt att noggrant undersöka tillgängligheten och designen för förmånsportalen innan ni fattar ert beslut. Benefits friskvårdsportal är anpassad för att vara responsiv på dator, mobil och padda.

Funktionalitet

Det ska vara smidigt för ert företag att implementera en friskvårdsportal. Hela idén är ju att det ska bli mindre administration från er sida. Två saker att hålla utkik efter när det kommer till funktionalitet är en friskvårdsportal som är:

  • Molnbaserad. Vi gillar fysiska servrar lika lite som vi gillar högar med papper. En välfungerande friskvårdsportal finns i molnet, och kan nås när som helst, var som helt, från en webbläsare.
  • Kompatibelt med ert HR- och lönesystem. Apropå smidiga lösningar med mindre administration, så behöver ett bra HR-system vara kompatibelt med de system ni redan använder. Annars blir implementeringen och användandet helt plötsligt väldigt mycket krångligare. Försäkra er därför om att friskvårdsportalen är kompatibel med ert HR- och lönesystem.

Flexibelt och skräddarsytt

En effektiv friskvårdsportal erbjuder många innovativa lösningar som kan hjälpa er att skapa en friskvårdsportal som är anpassad efter behovet i just ert företag. Försäkra er därför om att:

  • Möjligheten finns att skräddarsy ett förmånspaket som passar just ert företag
  • Friskvårdsportalen kan anpassas efter företagets grafiska profil
  • Systemet är lika enkelt att använda som att anpassa

Ett system med skalbarhet som kan växa i takt med företagets utveckling

Priset och tidsåtgången för att implementera en friskvårdsportal för ert företag bör självklart vara rimligt, men det är också värt att utforska möjligheterna för en skalbar lösning. En framstående friskvårdsportal bör kunna skalas upp i takt med företagets tillväxt och kunna anpassas efter företagets föränderliga behov och önskemål över tid.

Lokalt förankrad friskvård och förmåner

Oavsett var i landet ni verkar, vare sig det är på en eller flera platser, är det önskvärt att er friskvårdsportal strävar efter att vara lokalt förankrad. Detta gör inte bara friskvården mer relevant och tillgänglig för era medarbetare, utan genom att stödja lokal hälsa och välmående kan företagets friskvård också bidra till den lokala ekonomin, skapa arbetstillfällen och gynna lokala företag som erbjuder hälsorelaterade tjänster och produkter.

Lokal förankrad friskvård innebär också att erbjuda aktiviteter och hälsovårdsalternativ som är mer i linje med lokalbefolkningens intressen och behov. Ett exempel är skidåkning, vilket kan vara en mycket populär form av friskvård i norra delen av landet, men kanske inte lika vanligt i södra delarna.

Strategiskt planerande med lokal förankrad friskvård? Absolut! Lokalt förankrad friskvård kan bidra till en mer målinriktad och engagerande friskvårdsstrategi när den är anpassad efter företagets lokala placering. Håll därför utkik efter friskvårdsportaler som strävar efter lokal förankring genom samarbeten, rabatter och erbjudanden.

Kundservice och support

Support för arbetsgivare och HR: En friskvårdsportal har till uppgift att ge er HR-avdelning all hjälp som kan behövas, med allt från uppstart till att ständigt utveckla de förmåner ni vill erbjuda.

Support för medarbetare: Frågor, problem eller andra funderingar? En effektiv friskvårdsportal erbjuder support även för era användare och besvarar alla frågor kring friskvårdsportalen och dess utbud.

Mätbara resultat

Möjligheten att analysera statistik över friskvårdsaktiviteter ger insikt i effektiviteten av er friskvårdsstrategi och utgör grunden för nödvändiga justeringar och förbättringar (eftersom friskvårdförmånerna trots allt finns där för att användas!).

För medarbetarna fungerar statistik och resultat som en motivationskälla. Utöver de lockande möjligheterna till träning, avslappning och andra former av friskvård erbjuder flera friskvårdsportaler även sätt för medarbetare att själva följa sin friskvårdsresa genom statistik och utmaningar.

För företaget som helhet utgör mätbara resultat en väsentlig del i att utvärdera avkastningen av investeringen i friskvårdsportalen och för att säkerställa dess effektivitet samt faktiska användning. Mätbara resultat genererar rapporter som blir underlag för beslutsfattande baserat på fakta. För medarbetarna leder detta till förbättrade erbjudanden och en mer effektiviserad friskvård. För arbetsgivaren blir det en hälsosammare personalstyrka med friska och välmående medarbetare.

Läs användarrecensioner

Det är alltid klokt att läsa användarrecensioner om olika friskvårdsportaler och utvärdera de för- och nackdelar som användarna identifierar för varje specifik portal. Det är dock viktigt att komma ihåg att varje företag är unikt, och faktorer som lokala förutsättningar och företagets storlek kan påverka hur väl en specifik portal passar in. Med det sagt är användarrecensioner ofta värdefulla för att få en inledande uppfattning om hur en friskvårdsportal fungerar i praktiken!

Enkel översikt för dig som arbetsgivare

Vi pratar mycket om att minska administrationen, men vad betyder det egentligen? För arbetsgivare ska det vara enkelt att få en total överblick över alla förmåner. Inte bara friskvård med andra ord, utan även lunchförmåner, förmånscyklar, julgåvor (och andra gåvor), bilförmåner för att nämna några. Det handlar helt enkelt om en kompensationsöversikt med total överblick över alla förmåner som ni erbjuder era medarbetare. Det är hög tid att säga ”hejdå” till högar av papper, manuell hantering av kvitton och löneavdrag. Låt istället friskvårdsportalen göra jobbet åt er!

Vanliga frågor

Här har vi samlat de vanligaste frågorna vi brukar få på Benefits.
Gå till

Boka demo

Boka en demo så förklarar vi hur ni kan använda Benefits i er verksamhet.
Gå till

Senaste nytt

februari 12, 2024 in Guider

Så kan man öka nyttjandegraden av friskvårdsbidraget

JTNDcCUzRSUwQSUzQ2ElMjBocmVmJTNEJTIyaHR0cHMlM0ElMkYlMkZiZW5lZml0cy5zZSUyRiUyMiUzRUhlbSUzQyUyRmElM0UlMjAlRTIlODYlOTIlMjAlMEElM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMmh0dHBzJTNBJTJGJTJGYmVuZWZpdHMuc2UlMkZrdW5za2FwJTJGJTIyJTNFS3Vuc2thcCUzQyUyRmElM0UlMjAlRTIlODYlOTIlMjAlMEElM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMmh0dHBzJTNBJTJGJTJGYmVuZWZpdHMuc2UlMkZmb3JtYW5zcG9ydGFsLW9uYm9hcmRpbmclMkYlMjIlM0VTJUMzJUE1JTIwb3B0aW1lcmFyJTIwZHUlMjBPbmJvYXJkaW5nZW4lMjBtZWQlMjBlbiUyMEYlQzMlQjZybSVDMyVBNW5zcG9ydGFsJTNDJTJGYSUzRSUwQSUzQyUyRnAlM0U= Få fler att använda friskvårdsbidraget Friskvårdsbidraget, utformat för att främja hälsa och välbefinnande bland de anställda, har visat sig vara en viktig förmån för många företag. Det kan inte…
Läs mer
januari 31, 2024 in Guider

Så optimerar du Onboardingen med en Förmånsportal

JTNDcCUzRSUwQSUzQ2ElMjBocmVmJTNEJTIyaHR0cHMlM0ElMkYlMkZiZW5lZml0cy5zZSUyRiUyMiUzRUhlbSUzQyUyRmElM0UlMjAlRTIlODYlOTIlMjAlMEElM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMmh0dHBzJTNBJTJGJTJGYmVuZWZpdHMuc2UlMkZrdW5za2FwJTJGJTIyJTNFS3Vuc2thcCUzQyUyRmElM0UlMjAlRTIlODYlOTIlMjAlMEElM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMmh0dHBzJTNBJTJGJTJGYmVuZWZpdHMuc2UlMkZmb3JtYW5zcG9ydGFsLW9uYm9hcmRpbmclMkYlMjIlM0VTJUMzJUE1JTIwb3B0aW1lcmFyJTIwZHUlMjBPbmJvYXJkaW5nZW4lMjBtZWQlMjBlbiUyMEYlQzMlQjZybSVDMyVBNW5zcG9ydGFsJTNDJTJGYSUzRSUwQSUzQyUyRnAlM0U= Optimera din onboarding med en förmånsportal När det kommer till onboarding av nya medarbetare, kan en förmånsportal erbjuda betydande fördelar - även om den inte är hela lösningen för…
Läs mer
december 1, 2023 in Guider

Så ska du tänka när du väljer friskvårdsportal 2024

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 Så ska du tänka när du väljer friskvårdsportal 2023 En effektiv friskvårdsportal gör er till en attraktivare arbetsgivare – men för att det ska fungera effektivt är det viktigt…
Läs mer

ER HÄLSOSTRATEGISKA PARTNER

Mycket mer än
en förmånsportal.

Vi hjälper dig som arbetsgivare att skapa en hållbar arbetsplats med medarbetare som mår bra och trivs. God hälsa lönar sig och stärker ert arbetsgivarvarumärke!

Boka demo