Skip to main content

Benefits

Så ska du tänka när du väljer friskvårdsportal 2023

Benefits

Så ska du tänka när du väljer friskvårdsportal 2023

Så ska du tänka när du väljer friskvårdsportal 2023

En effektiv friskvårdsportal gör er till en attraktivare arbetsgivare – men för att det ska fungera effektivt är det viktigt att friskvårdsportalen uppfyller de krav som ni ställer. Men det är så mycket mer som är viktigt än bara utbudet när det kommer till att välja rätt friskvårdsportal. Målet med en friskvårdsportal är alltjämt detsamma: att öka hälsan hos medarbetare genom att öka förmånerna, samtidigt som administrationen minskar. Häng med i vår guide så hjälper vi till med hur du ska tänka när du väljer friskvårdsportal 2023!

Varför friskvårdsportal?

Genom att välja en engagerande och inspirerande friskvårdsportal motiveras era medarbetare till en aktivare och sundare livsstil. Och vi vet alla att välmående och nöjda medarbetare är engagerade medarbetare, så att erbjuda en friskvårdsportal är en hälsostrategisk lösning för många företag.

När ni erbjuder era medarbetare friskvårdsportal kan ni dra följande fördelar:

  • Bli en attraktivare arbetsgivare genom att erbjuda era medarbetare uppskattade förmåner
  • Minska administrationen kring friskvårdsförmåner
  • Synliggörande av värdet av all ersättning

Utbud

Vi börjar med det mest självklara när det kommer till användandet av en friskvårdsportal, nämligen utbudet. Och en av de absolut främsta fördelarna med en friskvårdsportal är alla de färdigförhandlade förmåner som finns. Från det klassiska gymkortet och grupp-pass, till mindfulness, yoga och massage – alla populära bland medarbetare i alla livets skeden och åldrar.

Sedan några år tillbaka finns det därtill så mycket mer som ingår under rubriken skattefria friskvårdsförmåner. Vad sägs om padel, golf, segling, paintball, motorcross eller sportfiske? Eller varför inte självförsvar, eller någon hundsport som agility? Möjligheterna är (nästintill) oändliga. Och en effektiv friskvårdsportal har till uppgift att hjälpa till när det kommer till att erbjuda friskvårdsförmåner, oavsett vilken form av aktivitet det handlar om.

PS: En effektiv friskvårdsportal erbjuder riktigt bra personalrabatter och spännande erbjudanden!

Tillgänglighet

När det kommer till tillgänglighet är det egentligen rätt enkelt: en friskvårdsportal ska kunna nås från olika enheter, användas på olika plattformar, och vara tillgängliga för medarbetare dygnet runt, alla dagar i veckan.

App eller webbläsare? Vissa friskvårdsportaler har en egen app som användaren behöver ladda ned för att komma åt friskvårdsportalen. Detta innebär både för- och nackdelar. Är du en person som använder dig av många olika plattformar (dator på jobbet, jobbmobil, privat mobil och kanske en laptop eller också iPad) kan det vara jobbigt att behöva ladda ner appen flera gånger om. Då är en friskvårdsportal som du kan komma åt direkt via webbläsaren en smidigare lösning. De bästa friskvårdsportalerna erbjuder både webbläsare och app.

Funktionalitet

Det ska vara smidigt för ert företag att implementera en friskvårdsportal. Hela idén är ju att det ska bli mindre administration från er sida. Två saker att hålla utkik efter när det kommer till funktionalitet är en friskvårdsportal som är:

  • Molnbaserad. Vi gillar fysiska servrar lika lite som vi gillar högar med papper. En välfungerande friskvårdsportal finns i molnet, och kan nås när som helst, var som helt, från en webbläsare.
  • Kompatibelt med ert HR- och lönesystem. Apropå smidiga lösningar med mindre administration, så behöver ett bra HR-system vara kompatibelt med de system ni redan använder. Annars blir implementeringen och användandet helt plötsligt väldigt mycket krångligare. Försäkra er därför om att friskvårdsportalen är kompatibel med ert HR- och lönesystem.

Flexibelt och skräddarsytt

En effektiv friskvårdsportal erbjuder många innovativa lösningar som kan hjälpa er att skapa en friskvårdsportal som är anpassad efter behovet i just ert företag. Försäkra er därför om att:

  • Möjligheten finns att skräddarsy ett förmånspaket som passar just ert företag
  • Friskvårdsportalen kan anpassas efter företagets grafiska profil
  • Systemet är lika enkelt att använda som att anpassa

Kundservice och support

Support för arbetsgivare och HR: En friskvårdsportal har till uppgift att ge er HR-avdelning all hjälp som kan behövas, med allt från uppstart till att ständigt utveckla de förmåner ni vill erbjuda.

Support för medarbetare: Frågor, problem eller andra funderingar? En effektiv friskvårdsportal erbjuder support även för era användare och besvarar alla frågor kring friskvårdsportalen och dess utbud.

Enkel översikt för dig som arbetsgivare

Vi pratar mycket om att minska administrationen, men vad betyder det egentligen? För arbetsgivare ska det vara enkelt att få en total överblick över alla förmåner. Inte bara friskvård med andra ord, utan även lunchförmåner, förmånscyklar, julgåvor (och andra gåvor), bilförmåner för att nämna några. Det handlar helt enkelt om en kompensationsöversikt med total överblick över alla förmåner som ni erbjuder era medarbetare. Det är hög tid att säga ”hejdå” till högar av papper, manuell hantering av kvitton och löneavdrag. Låt istället friskvårdsportalen göra jobbet åt er!

Vanliga frågor

Här har vi samlat de vanligaste frågorna vi brukar få på Benefits.
Gå till

Boka demo

Boka en demo så förklarar vi hur ni kan använda Benefits i er verksamhet.
Gå till

Senaste nytt

juli 18, 2023 in Guider

Inspireras av populära (och lite ovanligare) förmåner!

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 Benefits – Inspireras av populära (och lite ovanligare) förmåner! När det kommer till att behålla personal är förmåner en viktig nyckel till att bli en framgångsrik arbetsgivare. Och det…
Läs mer
juli 18, 2023 in Guider

Studie visar: 50% av anställda är missnöjda med förmånsutbudet på sin arbetsplats

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 Benefits - Studie visar: 50% av anställda är missnöjda med förmånsutbudet på sin arbetsplats Förmåner är avgörande för att behålla anställda! En ny studie vid Aalto University School of…
Läs mer
maj 31, 2023 in Guider

Generationer och kompensation: Hur motiverar vi olika åldersgrupper?

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 Generationer och kompensation: Hur motiverar vi olika åldersgrupper? Det är många som ställer sig frågan om hur man ska tänka kring förmåner och kompensation för att motivera olika åldersgrupper.…
Läs mer

ER HÄLSOSTRATEGISKA PARTNER

Mycket mer än
en förmånsportal.

Vi hjälper dig som arbetsgivare att skapa en hållbar arbetsplats med medarbetare som mår bra och trivs. God hälsa lönar sig och stärker ert arbetsgivarvarumärke!

Boka demo