Skip to main content

Söderberg & Partners Benefits

De trendigaste friskvårdstjänsterna för 2023

S&P Benefits

De trendigaste friskvårdstjänsterna för 2023

De trendigaste friskvårdstjänsterna för 2023

2023 är året då vi sätter vår mentala hälsa i fokus och motionerar för att må bra. Och motion som friskvårdstjänst är mer än bara ett gymkort! Det är också året vi använder oss av digitala hjälpmedel och satsar på en helhetsbild av vårt mående. Här är Benefits lista över de trendigaste friskvårdstjänsterna för 2023!

Först och främst: varför friskvård?

  • Minskad stress
  • Ökad produktivitet
  • Reducerad sjukfrånvaro
  • En hälsosammare arbetsplats

Friskare medarbetare är glada medarbetare, men de är också mer lönsamma, mer effektiva och produktiva, samtidigt som de främjar till samarbete och engagemang på arbetsplatsen. En win-win-win, med andra ord.

Digitala hälso- och wellnessprogram

Med en alltmer ökande tillgänglighet till teknologi, tillsammans med en ökad efterfrågan på bekvämlighet, finns det många medarbetare som vill ha tillgång till digitala hälso- och wellnessprogram. Det kan handla om online-klasser i yoga, virtuella träningsprogram, kost- och dietprogram online eller via app. Att erbjuda anställda olika hälsoprogram som kan utföras ifrån hemmet har blivit en alltmer populär friskvårdstjänst, och utbudet av appar och träningsprogram på marknaden fortsätter att växa markant.

Bredare utbud av vårdtjänster

Utöver att besöka sin lokala vårdcentral, söker många möjligheten att kombinera olika terapier för att få en mer helhetlig syn på sin hälsa och sitt välbefinnande. Det kan handla om att kombinera olika motionsformer med ayurveda yoga, akupunktur och kostrådgivning. Vi kan kalla det för vårdtjänster plus – helt enkelt friskvårdstjänster som ger lite mer.

Visste du att även alternativmedicin ingår som friskvårdstjänst? Akupunktur, naprapati och örtbad är friskvårdsaktiviteter som alla ingår i friskvårdsbidraget.

Mental hälsa

Vi har alla hört att mental hälsa är minst lika viktig som fysisk hälsa, men ändå är det fortfarande den fysiska hälsan vi tänker på när vi hör ordet friskvårdstjänst. Men vi ser att året 2023 är det år då vi på allvar sätter vår psykiska hälsa i fokus.

Möten med psykolog eller kurator, samtal med livscoach, föreläsningar om balans i livet – ja, det finns många olika sätt att arbeta med sin mentala hälsa. Det viktiga är att man som arbetsgivare ger sina arbetare möjligheten och hjälper till att fånga upp och åtgärda tidiga tecken på ohälsa. Och idag finns det, som väl är, många olika friskvårdstjänster som relaterar till att öka den mentala hälsan.

Sport och motion

Att röra på sig är en förutsättning för vårt välmående. Och motion kan komma i många olika former; för det handlar med andra ord inte bara om gymkort – även om det är en oerhört populär friskvårdstjänst. Skidåkning, golf, ridning och segling är också motion – ett ställningstagande som Högsta förvaltningsdomstolen tog för fem år sen.

Hur är det då med padel som förmån? Trenden att spela padel är inte över än, även om den kanske inte är riktigt lika högljudd som förut. Samtidigt är det många som börjar få upp för ögonen att spela padel och nyttjar det som en del av sitt friskvårdsbidrag. Bidraget kan inte användas till att köpa utrustningen, men däremot till att boka banan och spela.

Cykel som förmån

Att ha en cykel som förmån via sin arbetsplats är ett utmärkt sätt att få sin vardagsmotion på och efter att förmånsbeskattningen försvann för förmånscyklar för ett år sedan har detta blivit en av de allra populäraste förmånerna på marknaden – och det oavsett ålder.

Tillgänglighet som förmån

Det kanske inte riktigt är en förmån ännu – men det kan absolut bli en trend 2023. Att som arbetsgivare erbjuda sina medarbetare tillgång till en förmånsportal gör olika friskvårdstjänster mer tillgängliga än någonsin. Och för dig som arbetsgivare blir det mindre administration och självklart slipper ni tidsödande hantering av både kvitton och löneavdrag. Era medarbetare får därmed tillgång till ett bättre utbud av friskvårdstjänster.

Benefits förmånsportal finns både som en lättnavigerad och tydlig hemsida och som app. Vår prisbelönade support finns där för att lotsa er igenom hela processen för att enkelt sätta upp er företagsanpassade förmånsportal.

Vad är det som gäller idag?

Skatteverket publicerar inte längre någon lista över godkända aktiviteter när det kommer till friskvårdstjänster, vilket kan göra det svårare både som arbetsgivare och medarbetare att hitta vad en godkänd friskvårdstjänst är. Vi vet – och vi har över 36 000 friskvårdstjänster, upphandlade och redo att erbjudas till dina medarbetare till svårslagna priser. Vi på Benefits hjälper företag att skapa en mer hållbar arbetsplats för vi vet att god hälsa lönar sig!

Boka demoKontakta oss

Vanliga frågor

Här har vi samlat de vanligaste frågorna vi brukar få på Benefits.
Gå till

Boka demo

Boka en demo så förklarar vi hur ni kan använda Benefits i er verksamhet.
Gå till

Senaste nytt

juli 18, 2023 in Guider

Inspireras av populära (och lite ovanligare) förmåner!

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 Benefits – Inspireras av populära (och lite ovanligare) förmåner! När det kommer till att behålla personal är förmåner en viktig nyckel till att bli en framgångsrik arbetsgivare. Och det…
Läs mer
juli 18, 2023 in Guider

Studie visar: 50% av anställda är missnöjda med förmånsutbudet på sin arbetsplats

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 Benefits - Studie visar: 50% av anställda är missnöjda med förmånsutbudet på sin arbetsplats Förmåner är avgörande för att behålla anställda! En ny studie vid Aalto University School of…
Läs mer
maj 31, 2023 in Guider

Generationer och kompensation: Hur motiverar vi olika åldersgrupper?

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 Generationer och kompensation: Hur motiverar vi olika åldersgrupper? Det är många som ställer sig frågan om hur man ska tänka kring förmåner och kompensation för att motivera olika åldersgrupper.…
Läs mer

ER HÄLSOSTRATEGISKA PARTNER

Mycket mer än
en förmånsportal.

Vi hjälper dig som arbetsgivare att skapa en hållbar arbetsplats med medarbetare som mår bra och trivs. God hälsa lönar sig och stärker ert arbetsgivarvarumärke!

Boka demo