Skip to main content

Benefits

Inspireras av populära (och lite ovanligare) förmåner!

Benefits

Inspireras av populära (och lite ovanligare) förmåner!

Benefits – Inspireras av populära (och lite ovanligare) förmåner!

När det kommer till att behålla personal är förmåner en viktig nyckel till att bli en framgångsrik arbetsgivare. Och det är ingen nyhet att många medarbetare motiveras av möjligheten att hitta en arbetsplats som erbjuder bättre förmåner. Enligt nya studier skulle hela fyra av fem anställda kunna tänka sig att byta jobb om de fick erbjudande om förbättrade förmåner.

Är du medveten om vilka förmåner dina konkurrenter erbjuder? Att hålla koll på vilka förmåner konkurrenterna erbjuder är ett smart sätt att hålla företaget uppdaterat om marknadens standard. Kanske har ni just nu slut på idéer när det gäller nya och spännande förmåner som ni kan erbjuda? I denna artikel kommer vi att ta upp några av de förmåner som stora svenska företag erbjuder sina anställda. Följ med och få inspiration!

Låt dig inspireras av populära förmåner på Sveriges största arbetsplatser

Volontärjobb

Att kunna ägna sig åt volontärarbete under betald arbetstid är både en populär förmån bland anställda och en värdefull insats för samhället. På AstraZeneca har anställda möjlighet att ägna åtta timmar per år åt volontärarbete, medan Epidemic Sound erbjuder hela tre dagars betald volontärtid årligen. Vissa arbetsplatser stärker teamkänslan genom att samarbeta och ägna en dag om året åt volontärarbete tillsammans, medan andra ger sina anställda möjlighet att välja volontärinsatser som ligger dem nära hjärtat.

Träning och fysisk hälsa – direkt på arbetsplatsen

AstraZeneca har tagit den fysiska hälsan på arbetsplatsen ett steg längre genom att erbjuda medarbetare tillgång till träningsanläggningar direkt på arbetsplatsen. Andra företag, såsom LKAB, har ingått avtal med gym- och motionsanläggningar i närheten till arbetsplatsen, där medarbetare får gratis tillgång till gym och olika motionspass.

Nöje

Vad sägs om konsertbiljetter? Hos Epidemic Sound får medarbetare inte bara gratis konsertbiljetter, utan även tillgång till interna musik- och storytelling-evenemang. Detta ger både nöje och bidrar till sammanhållningen på arbetsplatsen.

Företagsevenemang är också populära, såsom företagsfester och planerade afterwork-evenemang. Förmåner behöver inte bara handla om hälsa och ekonomi, de kan också vara roliga!

Personalrabatt på företaget

Att få personalrabatt på det företag eller den butik där man arbetar är inte ovanligt, och det kan vara en motivationsfaktor när man söker jobb på en specifik arbetsplats. Ta exempelvis Ikea – att vara anställd där är en verklig höjdare för inredningsentusiaster. De erbjuder nämligen sina anställda en generös personalrabatt på 15% på hela Ikeas sortiment.

Om du älskar att resa kan TUI vara en attraktiv arbetsplats, då deras anställda får 40-50% rabatt på resor genom ”SuperTravel”. På samma sätt får SJ-anställda förmånliga priser på tågresor, och medarbetare på Volvo Cars har möjlighet till förmånsbil.

Jobba hemifrån… nej, utifrån? Utomlands!

På Scania har anställda möjlighet att arbeta från utlandet i upp till fyra veckor per år. För ressugna är detta en fantastisk förmån som verkligen ger möjlighet att uppleva livet i ett annat land. Detta är särskilt spännande för medarbetare i företag med verksamhet i flera länder.

Fri rådgivning för sunda vanor

Att få expertrådgivning kring alkohol och droger är något som erbjuds de anställda på SJ. Företaget tar medarbetarnas hälsa på stort allvar och ger dem en extra resurs för att främja en sund livsstil. Dessutom kan SJ-anställda också få tillgång till expertrådgivning inom juridik och ekonomi.

Vilka förmåner önskar sig era medarbetare?

Varje år förändras vilka förmåner som är mest eftertraktade. Tidigare har förmåner kopplade till pension och sparande toppat listan över populära förmåner, men nu visar studier att det är förmåner relaterade till arbetstid och ledighet som har högsta efterfrågan. Att kunna arbeta hemifrån ibland eller ha flexibel arbetstid har blivit ett krav för många vid sökandet efter en ny anställning. Samtidigt behåller förmåner inom friskvård sin placering topp tre. Vi strävar alla efter att må bättre och ha en hälsosam livsstil – och för många medarbetare börjar detta med friskvårdsbidraget.

Källa: Kollega.se (kollega.se/karriar/formaner-viktigt-verktyg-i-jakten-pa-kompetens)

Vanliga frågor

Här har vi samlat de vanligaste frågorna vi brukar få på Benefits.
Gå till

Boka demo

Boka en demo så förklarar vi hur ni kan använda Benefits i er verksamhet.
Gå till

Senaste nytt

juli 18, 2023 in Guider

Inspireras av populära (och lite ovanligare) förmåner!

JTNDcCUzRSUwQSUzQ2ElMjBocmVmJTNEJTIyaHR0cHMlM0ElMkYlMkZiZW5lZml0cy5zZSUyRiUyMiUzRUhlbSUzQyUyRmElM0UlMjAlRTIlODYlOTIlMjAlMEElM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMmh0dHBzJTNBJTJGJTJGYmVuZWZpdHMuc2UlMkZrdW5za2FwJTJGJTIyJTNFS3Vuc2thcCUzQyUyRmElM0UlMjAlRTIlODYlOTIlMjAlMEElM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMmh0dHBzJTNBJTJGJTJGYmVuZWZpdHMuc2UlMkZpbnNwaXJlcmFzLWF2LXBvcHVsYXJhLW9jaC1saXRlLW92YW5saWdhcmUtZm9ybWFuZXIlMkYlMjIlM0VJbnNwaXJlcmFzJTIwYXYlMjBwb3B1bCVDMyVBNHJhJTIwJTI4b2NoJTIwbGl0ZSUyMG92YW5saWdhcmUlMjklMjBmJUMzJUI2cm0lQzMlQTVuZXIlMjElM0MlMkZhJTNFJTBBJTNDJTJGcCUzRQ== Benefits – Inspireras av populära (och lite ovanligare) förmåner! När det kommer till att behålla personal är förmåner en viktig nyckel till att bli en framgångsrik arbetsgivare. Och det…
Läs mer
juli 18, 2023 in Guider

Studie visar: 50% av anställda är missnöjda med förmånsutbudet på sin arbetsplats

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 Benefits - Studie visar: 50% av anställda är missnöjda med förmånsutbudet på sin arbetsplats Förmåner är avgörande för att behålla anställda! En ny studie vid Aalto University School of…
Läs mer
maj 31, 2023 in Guider

Generationer och kompensation: Hur motiverar vi olika åldersgrupper?

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 Generationer och kompensation: Hur motiverar vi olika åldersgrupper? Det är många som ställer sig frågan om hur man ska tänka kring förmåner och kompensation för att motivera olika åldersgrupper.…
Läs mer

ER HÄLSOSTRATEGISKA PARTNER

Mycket mer än
en förmånsportal.

Vi hjälper dig som arbetsgivare att skapa en hållbar arbetsplats med medarbetare som mår bra och trivs. God hälsa lönar sig och stärker ert arbetsgivarvarumärke!

Boka demo