Skip to main content

Benefits

Vad ställer framtidens arbetsliv för krav på arbetsgivare?

Benefits

Vad ställer framtidens arbetsliv för krav på arbetsgivare?

Benefits: Vad ställer framtidens arbetsliv för krav på arbetsgivare?

Framtidens arbetsliv förväntas vara mer flexibelt och teknikdrivet, vilket innebär att arbetsgivare kommer att behöva anpassa sig för att attrahera och behålla talanger på en konkurrensutsatt arbetsmarknad. Ett ökat fokus kommer också att läggas på medarbetares välmående, både den fysiska och psykiska, samt att erbjuda medarbetare möjligheter till utbildning och utveckling. Men en annan viktig aspekt i den framtida utvecklingen är att många vill arbeta för arbetsgivare som tar ett större samhällsansvar genom att vara både mer miljövänliga, och mer socialt ansvarstagande med en strävan mot en mer inkluderande och mångfaldig arbetsplats.

Här är några av de trender som vi förutspår kommer att påverka framtidens arbetsliv och kraven på arbetsgivare:

Flexibla arbetstider

Allt fler medarbetare förväntar sig möjligheten att arbeta på distans, eller till flexibla arbetstider. Under pandemin ökade distansarbetet och för många minskade stressen, till följd av arbete hemifrån några dagar i veckan. Idag kan allt fler arbetsuppgifter utföras på distans, eller via digitala plattformar som Zoom och Teams, vilket kan öppna upp nya möjligheter både för arbetsgivare och medarbetare. Framtidens arbetsplats är högst troligtvis en hybrid av flexibla arbetstider och platsoberoende.

Arbetsgivare behöver också därför bli bättre på att erbjuda lämpliga tekniska verktyg för att underlätta till distansarbete och flexibla arbetstider, annars är risken stor att värdefulla medarbetare letar sig vidare till en mer flexibel arbetsplats.

Fokus på välmående

Vårt fokus på hälsa och välbefinnande har ökat markant de senaste åren och intresset för att leva ett sundare liv fortsätter att bli allt viktigare för medarbetare. Men även arbetsgivare förväntas ta ett större ansvar när det gäller medarbetares hälsa och här är förmåner ett utmärkt sätt som arbetsgivare för både pepp och stöd. Förutom det klassiska gymkortet är hälsoundersökningar, boka in en massör på arbetsplatsen och stresshanteringsprogram populära förmåner när det gäller välmående. Eller varför inte en livsstilscoach, hälsokost eller psykologisk rådgivning? När det kommer till förmåner för hälsa och välbefinnande finns det en hel uppsjö av möjligheter och här går det garanterat att hitta något som passar alla.

Mångfald och inkludering

En inkluderande arbetsplats är en bättre arbetsplats, och många medarbetare förväntar sig allt mer att deras arbetsgivare ska ta ställning för inkludering och mångfald på arbetsplatsen. Språkutbildningar (även teckenspråk) och stöd för funktionsnedsättningar är bara några saker arbetsgivare kan erbjuda för att både attrahera och stödja en mångfald av medarbetare.

Utbildning och utveckling

Arbetsmarknaden står under ständig förändring och tekniken förändras snabbt, vilket betyder att medarbetare behöver kontinuerlig utbildning och träning för att hålla sig konkurrenskraftiga. Arbetsgivare behöver därför investera i utbildning och kompetensutveckling för att säkerställa att deras medarbetare har rätt kunskaper och färdigheter för att utföra sina arbetsuppgifter både nu och i framtiden.

Som arbetsgivare är förmåner som utbildning, olika mentorprogram och möjligheter till yrkesutveckling viktiga aspekter för att stödja medarbetare i deras karriärer. Det här hjälper företag att behålla viktiga talanger. Och att kompetensutveckla är oftast mindre kostsamt än att lägga resurser på att nyanställa.

Socialt ansvarstagande

Allt fler anställda förväntar sig att deras arbetsgivare tar ansvar för samhället och miljön. Förmåner som att erbjuda medarbetare att utföra volontärarbete på arbetstid har blivit en populär förmån som ökar attraktionsvärdet på arbetsplatsen, men också införande av hållbarhetsprogram och miljövänliga arbetsplatser är bra sätt för företag att ta ansvar.

Låt er inspireras av framtidens arbetsliv

Arbetsgivare kan dra stor nytta av trender inom framtidens arbetsliv. Från att erbjuda en balanserad och hälsosam arbetsmiljö, att visa att företaget tar ett samhällsansvar, till att vara flexibla i sina förmåner och friskvårdsprogram är alla trender som hjälper företag att bli mer attraktiva på arbetsmarknaden. Framtidens arbetsliv präglas av flexibilitet, inkludering och välmående. Vårt bästa tips till arbetsgivare är att låta detta speglas i de förmåner ni erbjuder era medarbetare. De arbetsgivare som är lyhörda för sina nuvarande och framtida medarbetares behov och önskemål kommer att ha stora fördelar när det gäller att behålla sina bästa medarbetare och attrahera nya talanger.

Vanliga frågor

Här har vi samlat de vanligaste frågorna vi brukar få på Benefits.
Gå till

Boka demo

Boka en demo så förklarar vi hur ni kan använda Benefits i er verksamhet.
Gå till

Senaste nytt

februari 12, 2024 in Guider

Så kan man öka nyttjandegraden av friskvårdsbidraget

JTNDcCUzRSUwQSUzQ2ElMjBocmVmJTNEJTIyaHR0cHMlM0ElMkYlMkZiZW5lZml0cy5zZSUyRiUyMiUzRUhlbSUzQyUyRmElM0UlMjAlRTIlODYlOTIlMjAlMEElM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMmh0dHBzJTNBJTJGJTJGYmVuZWZpdHMuc2UlMkZrdW5za2FwJTJGJTIyJTNFS3Vuc2thcCUzQyUyRmElM0UlMjAlRTIlODYlOTIlMjAlMEElM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMmh0dHBzJTNBJTJGJTJGYmVuZWZpdHMuc2UlMkZmb3JtYW5zcG9ydGFsLW9uYm9hcmRpbmclMkYlMjIlM0VTJUMzJUE1JTIwb3B0aW1lcmFyJTIwZHUlMjBPbmJvYXJkaW5nZW4lMjBtZWQlMjBlbiUyMEYlQzMlQjZybSVDMyVBNW5zcG9ydGFsJTNDJTJGYSUzRSUwQSUzQyUyRnAlM0U= Få fler att använda friskvårdsbidraget Friskvårdsbidraget, utformat för att främja hälsa och välbefinnande bland de anställda, har visat sig vara en viktig förmån för många företag. Det kan inte…
Läs mer
januari 31, 2024 in Guider

Så optimerar du Onboardingen med en Förmånsportal

JTNDcCUzRSUwQSUzQ2ElMjBocmVmJTNEJTIyaHR0cHMlM0ElMkYlMkZiZW5lZml0cy5zZSUyRiUyMiUzRUhlbSUzQyUyRmElM0UlMjAlRTIlODYlOTIlMjAlMEElM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMmh0dHBzJTNBJTJGJTJGYmVuZWZpdHMuc2UlMkZrdW5za2FwJTJGJTIyJTNFS3Vuc2thcCUzQyUyRmElM0UlMjAlRTIlODYlOTIlMjAlMEElM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMmh0dHBzJTNBJTJGJTJGYmVuZWZpdHMuc2UlMkZmb3JtYW5zcG9ydGFsLW9uYm9hcmRpbmclMkYlMjIlM0VTJUMzJUE1JTIwb3B0aW1lcmFyJTIwZHUlMjBPbmJvYXJkaW5nZW4lMjBtZWQlMjBlbiUyMEYlQzMlQjZybSVDMyVBNW5zcG9ydGFsJTNDJTJGYSUzRSUwQSUzQyUyRnAlM0U= Optimera din onboarding med en förmånsportal När det kommer till onboarding av nya medarbetare, kan en förmånsportal erbjuda betydande fördelar - även om den inte är hela lösningen för…
Läs mer
december 1, 2023 in Guider

Så ska du tänka när du väljer friskvårdsportal 2024

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 Så ska du tänka när du väljer friskvårdsportal 2023 En effektiv friskvårdsportal gör er till en attraktivare arbetsgivare – men för att det ska fungera effektivt är det viktigt…
Läs mer

ER HÄLSOSTRATEGISKA PARTNER

Mycket mer än
en förmånsportal.

Vi hjälper dig som arbetsgivare att skapa en hållbar arbetsplats med medarbetare som mår bra och trivs. God hälsa lönar sig och stärker ert arbetsgivarvarumärke!

Boka demo